Ekodrom - Udruga za bolje sada

Udruga za bolje sada

Što radimo

Etno Vam sad - Veja

Rujan 2014.

Etno skupina Veja iz Pazina predstavila je Bukovačkoj publici u rujnu 2013. svoj prvi album Dolina mlinova. Veliko nam je zadovoljstvo da je baš Veja bila prvi sastav kojim je započeo novi projekt udruge Ekodrom - Etno vam sad!
Etno Vam Sad zamisljen je kao glazbeni vikend u Bukovici na kojem će bendovi koji se bave tradicionalnom glazbom imati priliku predstaviti svoj rad u ugodnoj, prijateljskoj atmosferi i prirodnom ambijentu.

Veja je okupljena oko braće Saše i Gorana Farkaša, zaljubljenika u tradicijsku glazbu što pokazuje i činjenica da je Goran glavni i odgovorni za festival TradInEtno koji se od 2009. održava u 'glavnom gradu Istre'. Od samih svojih početaka bavili su se istarskim naslijeđem pa ne čudi da i naziv albuma ima tradicijske konotacije – dolinom mlinova se, naime, naziva dolina Pazinčice u kojoj se nalazi šesnaest starih vodenica, a upravo je na tom području, u improviziranom studiju, i započeto snimanje ovog albuma prije gotovo dvije godine.

Veja je na album čekala dosta dugo, ali ga je odradila odlično. Najveća vrijednost "Doline mlinova" su odlični aranžmani i činjenica da svi članovi benda (a uz braću Farkaš tu su još Marko Pernić, Ljuban Rajić i Sebastijan Demark) odlično vladaju svojim instrumentima. Odličan je i odabir pjesama, a za lijep tijek albuma sigurno zasluge imaju i Marijan Jelenić iz grupe Nola koji je album snimio i producirao te sada već pomalo sveprisutni (odnosi se na hrvatske etno izvođače) Martin Swan koji je pomogao u masteringu. "Dolina mlinova" je materijal kojim se Veja potpuno legitimno može predstaviti na pozornicama diljem svijeta i ukazati na bogatstvo glazbene tradicije koju Istra ima.

Hvala Veji na odličnom vikendu, unatoć izvanrednom stanju zbog poplava u to vrijeme.

Galerija