Ekodrom - Udruga za bolje sada

Udruga za bolje sada

Što radimo

Globoskop - glazbena radionica - Nenad Kovačić, Gloria Lindeman, Goran Farkaš

Svibanj 2014.

Zadnje izdanje Globoskopa okupilo je troje zanimljivih i iskusnih glabenika - Gloriju Lindeman, Gorana Farkaša i Nenada Kovačića - koji se već niz godina susreću na različitim geografsko-muzičkim koordinatama.

Od zapadne Afrike, preko Istre do Balkana, ovaj trio se na razne načine bavi tradicijskom glazbom spomenutih prostora.

Za ovu priliku, ujedinjeni u ulozi voditelja, podijelili su s nama svoje znanje i iskustvo (i naravno, nešto novo naučili od vas :)) kroz nove/stare melodije i pjesme. Princip učenja bio je proširena verzija koncepta Ethno kampova koje svaki od voditelja obilazi posljednjih nekoliko godina po Hrvatskoj i inozemstvu (Švedska, Danska, Francuska, Indija), bilo u ulozi polaznika, bilo ‘artistic leadera’. Osnovna ideja učenja na Ethno kampovima je učenje po sluhu, bez obzira na predznanje. Osim usvajanja novih melodija, na radionici  se također radilo na improvizaciji, slušanju, istraživanju ritma, zvuka i glasa. Radionica je bila otvorena za sve instrumentalistice i instrumentaliste, pjevačice i pjevače, udaraljkašice i udaraljkaše, za sve koji vole glazbu, zvuk, koji vole biti kreativni, bez obzira radi li se o glazbenicama/glazbenicima, onima koji se tako osjećaju ili onima koji bi se htjeli tako osjećati.
Na Globoskopu se moglo vidjeti kako tradicijska glazba može biti zabavna, kreativna, nastala u trenutku, a ne daleka, mistična, zaboravljena kako ju se često doživljava.

Galerija