Ekodrom - Udruga za bolje sada

Udruga za bolje sada

Najave

lipanj

Workshop-music festival  „Tko pjeva zlo ne misli“

Bukovica Utinjska

19.-22.06.2015

Više na http://www.ekodromfestival.com

            Glavne radionice

Gloria Lindeman – glazbena radionica

Glas je instrument koji nam je podarila priroda, a pjevanje možda najintimniji i najdirektniji medij za izraziti ono što nam je na duši- i na to imamo svi podjednako pravo!
Stoga, upogonimo naše glasove kakvi god da su u ovom trenutku, kroz učenje tradicijskih pjesama iz raznih krajeva svijeta te kroz vokalne i improvizacijske vježbice i igre.

Tesarska radionica Siniša Pocrnčić

Osnove planiranja i podizanja jednostavnih drvenih konstrukcija. Odabir drvene građe, praktičan rad sa tesarskim alatima.

Radionica kovanja – Peter Scheltus

Kovanje je zanat koji je služio kraljevima i šumarima, lovcima i kuharima, mornarima i kapetanima… i mnogim drugima. Bilo tko ga može naučiti. Kovanje zahtjeva ili daje duboku koncentraciju, ovisno o tvom pristupu radu. U toj koncentraciji rađa se kreativna energija. Rezultat intenzivnog rada koji traje cca 1-2 sata je željezna kreacija, tvoj suvenir s radionice.

Radionica šumskog vrtlarenja – Damir Šeler

Na ovoj radionici upoznat ćemo vrste bilja koje rastu u "divljini", koje su jestive i koje ne, koje su ljekovite a koje jednostavno samo lijepe. Na kraju radionice, svi ćemo znati što je to šumski vrt, kako nastaje, kako se brinuti o njemu, što krčiti, što ostaviti i koji plodovi se beru u koje godišnje doba...i usput nabrati salatu za ručak!

Vunena radionica - Barbara Scheltus

Na vunenoj radionici ćete se (ponovo) zaljubiti u vunu. Vuna je materijal sa višestrukom namjenom! Od toplinske izolacije kuće i cipela, korištenja u vrtlarstvu, proizvodnje igračaka i odjeće do upotrebe masti kao kreme za ruke.

Dario Matić – Camera Obscura

Radionica Camere Obscure je jedinstvena prilika za upoznavanje sa jednom od najstarijih tehnika dobivanja fotografske slike. Camera Obscura je naziv za prvi "fotoaparat" tj. napravu za dobivavanje fotografske slike koju prvi put u svojim zapisima koristi kineski filozof Mozi u razdoblju 470. -390. godina prije Krista.

            Ostale radionice i aktivnosti

Hula Hoop - Tatjana Vuletić

Radionica hoopa koja ce se odrzati na Bukovici bazirati ce se na programiranju tijela da prati kolut. Podjednako je korisna plesacima da ukljuce hoop i hooperima da ukljuce ples. Biti ce vam zabavna i korisna neovisno o stupnju predznanja rada s kolutom.

Košnja trave i klepanje kose - Damir Mihaljević

Upoznavanje sa kosačkim alatom i priborom: kosa, vodijer sa belegiom (brusom) i mazalicom, kosni kov i čekić (babica i klepac), grablje i vile, pokazivanje rada sa kosom te brušenja i klepanja kose. Teorijski dio o livadama i njihovoj važnosti i košnja na imanju.

Stipan Kujundžić – izdara drvenih instrumenata

Ova radionica zamišljena je kao pokazna vježba u kojoj će Stipan predstaviti svoj rad izrade drvenih glazbala.

Stipan je mladi umjetnik suvremenog senzibiliteta, nedvojbeno pripadnik informatičke ere koji je istodobno fasciniran prirodnim, humanim i duhovnim dimenzijama Imotske krajine, prostoru u kojemu živi i stvara.

Astronomski kutak

Zvijezde I zazviježđa, gledanje sunca teleskopima

Dječji kutak 

Kreativne radionice za djecu (izrada slikovnice, pletenje pomoću prstiju, izrada jednostavnog instrumenta….)

Šumski Open-Jam stage

Šuma, instrumenti, mikseta, improvizacija, kreativnost, zajedništvo!

Predavanja

Kineska medicina – Frank i Ivana (SD PROJEKT, RIS) - SUBOTA 20.6.

Waldorfska škola - Vera Gjokaj - NEDJELJA 21.6.

Lokalne valute - Dražen Šimleša (ZMAG) - PONEDJELJAK 22.6.

Putopriče

Glazba:

Cinkuši, Etnoskupina Veja, Kobok, Balade Petrice Kerempuha, Jeboton Ansambl, DJ Bocca Sofistifunk, DJ Haris Pilton (SLO), DJ Iva Kvakić, DJ Sretni Edi, DJ Bart, DJ Đon Kesten, DJ Osobna, DJ Oleg, DJ Nenad Kovačić


 VAŽNA NAPOMENA: molimo sve vlasnike pasa za razumijevanje, ali psima nije dozvoljen ulaz na festival!

 

 

 

Najave