Ekodrom - Udruga za bolje sada

Udruga za bolje sada

O nama

Udruga za bolje sada - Ekodrom je neprofitna nevladina organizacija osnovana u travnju 2012. godine s ciljem promicanja održivih oblika razvoja  kao i poticanja kreativnog izražavanja i kvalitete života u skladu s prirodom. Bitan aspekt djelovanja udruge Ekodrom je rad s mladim ljudima različitih profila. Kroz svoje aktivnosti, Ekodrom nastoji poticati ljude na učenje kroz rad i nudi mogućnost neformalnog obrazovanja na području kulture, ekologije i samoodrživog razvoja. Kroz radionice koje se kontinuirano provode, Ekodrom svojim članovima nudi mogućnost učenja i usavršavanja na navedenim područjima. Radionice vode stučnjaci za pojedino područje i uglavnom su otvorenog tipa  i dostupne su različitim profilima mladih ljudi. Većina aktivnosti udruge Ekodrom se provodi na seoskom imanju u selu Bukovica Utinjska u općini Vojnić u Karlovačkoj županiji. Udruga Ekodrom promovira život i rad u ruralnim područjima, a spomenuto eko-imanje koristi kao internacionalnu platformu za provođenje raznovrsnih aktivnosti kroz koje sudionici imaju mogućnost stjecati nova znanja, razmjenjivati iskustva i pozitivnim djelovanjem utjecati na dobrobit cijele zajednice.

VIZIJA

Društvo koje aktivnim djelovanjem i razmjenom znanja gradi bolje sada, lokalno i globalno, čuvajući okoliš i prirodne resurse.

MISIJA

Sinergijom ruralnog i urbanog života promičemo važne, a zaboravljene vrijednosti. Aktivnim djelovanjem i razmjenom znanja te brigom za ljude i okoliš gradimo bolje sada, lokalno i globalno.

Osluškujući potrebe i želje svojih članova i lokalne zajednice prepoznali smo potrebu za ponovnim povezivanjem sela i grada. Na istom mjestu okupljamo stručnjake, članove udruge i lokalno stanovništvo te kroz njihovu suradnju na raznim aktivnostima potićemo održivi razvoj zajednice. Želimo postati međunarodna platforma za razmjenu znanja i stjecanje vrijednih iskustava, na lokalnoj i globalnoj razini.

Godišnji izvještaj (2015)

Godišnji izvještaj (2014)

Ciljevi

Buđenje svijesti pojedinaca i šire zajednice o potrebi zaštite prirodne i kulturne baštine

Promicanje gospodarenja prirodnim resursima primjenom odrednica održivog razvoja

Promicanje principa ekološke gradnje

Promicanje volonterizma i ideje aktivnog uključivanja građana u život zajednice

Promicanje kulture življenja u skladu s prirodom

Promicanje ruralnog turizma

Promicanje zaboravljenih običaja i zanata

Promicanje kulturno-umjetničkog izričaja

Promicanje razvoja kreativnosti

Promicanje formalnog i neformalnog obrazovanja

Poticanje razvoja i jačanje lokalne zajednice

Promicanje međusektorske suradnje u društvu

Aktivni doprinos razvoju seoskih zajednica

Članstvo

Članom Udruge mogu biti svi državljani Republike Hrvatske i pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, koje su zainteresirane za rad u Udruzi ili pružanje pomoći Udruzi, te prihvaćaju Statut i druge opće akte Udruge.

Radu udruge možete pomoći savjetima, kritikama, pohvalama i donacijama.

Savjete, kritike i pohvale šaljite na mail , a donacije  uplatite na naš žiro račun u Erste banci.

Udruga za bolje sada – EKODROM, Bukovica Utinjska 64, 47220 Vojnić
IBAN: HR71 2402 006 1100 6247 70

Za uplate iz inozemstva potrebni su vam sljedeći podaci:

Banka: Erste & Steiermarkische Bank, Jadranski trg 3A, 51000 Rijeka
SWIFT: ESBCHR22

Unaprijed zahvaljujemo na podršci!! Svi članovi dobrodošli su da nam se priključe u akcijama koje ćemo povremeno organizirati, da se druže sa nama u Bukovici i Zagrebu, da nam se jave mailom, da nas podrže ponekom lijepom riječi… i na mnoge druge načine.